Vloerisolatie

Wij houden de kou buiten de deur

Vloerisolatie met thermokussens

Het TONZON Thermoskussen voor vloerisolatie is het eerste opvouwbare isolatiemateriaal ter wereld. Dat het materiaal opvouwbaar is, is ideaal voor bij het verwerken in krappe kruipruimtes. Wat deze thermoskussens echter nog meer een logische keuze maakt, is dat deze kussens beter isoleren dan de dikste pakken wol, EPS of purschuim. Dit wordt mogelijk gemaakt door de unieke methode van isoleren. Door de thermosfles methode worden vloeren sneller warm, bereiken ze een hoger niveau en houden de warmte veel langer vast. Het materiaal is daarmee uitermate geschikt voor:

Vloeren die nog niet zijn geïsoleerd zijn
Vloeren die bij de bouw zijn geïsoleerd
Vloeren die later achteraf zijn geïsoleerd met purschuim of bodemisolatie

De meeste isolatiematerialen remmen wel maar blijven warmte lekken door uitstraling. TONZON Thermoskussens elimineren de warmtestraling van de vloer tot vrijwel nul. Onderstaande animatie laat zien hoe dit in zijn werk gaat.

Het TONZON vloerisolatie systeem kan worden toegepast bij alle soorten vloeren. Wanneer er onder de vloer een koude garage of kelder zit dan kan TONZON Finishfolie tegen het plafond worden geplakt om de uitstraling weg te nemen. Wanneer er geen kruipruimte aanwezig is, kan een thermisch zwevende vloer worden aangebracht bovenop de bestaande vloer. Ook bij vloeren die al met andere isolatiematerialen zijn geïsoleerd, kunt u met TONZON isolatiemateriaal uw vloer extra isoleren en genieten van een nog fijner binnenklimaat.

Complete aanpak van de kruipruimte

Veel kruipruimtes zijn vochtig of vaak zelfs nat. Het TONZON-systeem werkt tweeledig: het stopt de voortdurende verdamping van vocht uit kruipruimtebodem en het isoleert de vloer. Optrekkende kou en vochtproblemen behoren daardoor tot het verleden. Doordat de vloer nu veel warmer is, is ook de lucht onderin de woning warmer daardoor geen schimmel meer en veel minder huisstofmijten. De Thermoskussens worden gecombineerd met een kamerbrede stevige folie op de bodem van de kruipruimte. Daarmee wordt de verdamping van vocht uit de bodem geblokkeerd zodat er geen vocht meer in de kruipruimte en daarmee in de woning kan komen. Onderstaand filmpje laat zien hoe dit in zijn werk gaat.

Vloerisolatie met Bodemfolie

De bodem van de kruipruimte afdekken met Bodemfolie voorkomt dat vocht uit de bodem in de kruipruimte komt. Ook houdt het een groot deel van de natuurlijke radon uit de bodem tegen. En tenslotte zorgt de Bodemfolie ook nog eens voor een schone, prettige werkvloer. In kruipruimtes die op het oog droog lijken, adviseren wij dringend Bodemfolie toe te passen. Een niet-geïsoleerde vloer laat namelijk veel warmte door. Die warmte zorgt voor verdamping van vocht uit de kruipruimtebodem. Na de vloerisolatie houdt die warmtestroom echter op, waardoor de bodem na een aantal jaren toch nat kan worden.

Interesse in vloerisolatie? Wacht niet langer.