Klant aan het woord: Milco Timmermans

Doordat ik de laatste paar maanden veel nieuwe zonnepanelen zag liggen op de daken bij ons in de omgeving, ben ik mij er ook in gaan verdiepen. Ik was voorheen van mening dat mijn dak gelegen op het westen niet geschikt was voor zonnepanelen, maar inmiddels zijn de zonnestroom systemen zo veel verbeterd dat het nu wel heel goed mogelijk bleek te zijn.

Door positieve reacties uit mijn omgeving heb ik contact opgenomen met SolarFabriek uit Andijk.

We hebben een afspraak ingepland en ze zijn vervolgens bij ons thuis langs geweest om de situatie ter plekke te bekijken. We hebben samen in overleg besproken welk systeem in ons geval de beste optie zou zijn. Wij hebben gekozen voor 14 stuks zwarte mono panelen met Power Optimizers achter elk paneel en een omvormer van Solar Edge.

Binnen een aantal weken is de installatie aangebracht door twee ervaren en goed op elkaar ingespeelde monteurs. De werkzaamheden zijn geheel volgens de offerte uitgevoerd, zonder wijzigingen of bijkomende kosten.

Er is een kleine beschadiging in de wandafwerking op de zolder veroorzaakt bij het monteren van de omvormer, maar dit is meteen keurig gemeld door de monteurs en is verder geen probleem voor ons.

SolarFabriek regelt het aanmelden bij de netbeheerder voor het terug leveren van de opgewekte energie en bovendien regelen ze de BTW teruggave met de belastingdienst, zodat je er als klant geen omkijken naar hebt.

Mijn ervaring met SolarFabriek is zeer goed en SolarFabriek heeft in mijn ogen een goede prijs/kwaliteitverhouding geleverd.

De App van Solar Edge is prettig om het systeem te kunnen monitoren en het is bovendien leuk om te zien hoeveel stroom je na een mooie dag hebt opgewekt.

Het systeem hebben wij nu ca. 6 weken op het dak liggen en wij hebben inmiddels voor €100,- aan stroom opgewekt en 210kg CO2-uitstoot bespaard.

f

Omvormer mooi in een hoekje van de zolder weggewerkt naast de cv-ketel.

– Milco Timmermans

Leave your thought