Subsidie asbest verlengd

Als u nog asbest op uw stal of loods hebt, dan hebt u nog negen jaar om dit te laten verwijderen. Vanaf 2024 verbiedt het kabinet namelijk asbestdaken. Als u ook over zonnepanelen nadenkt, dan is het slim om asbest verwijdering en het plaatsen van zonnepanelen te combineren. U kunt hier namelijk tot € 15.000,- voor krijgen.

De stimuleringsmaatregel ‘Asbest eraf, zonnepanelen erop’ is in de meeste provincies met één jaar verlengd. Agrariërs, voormalige agrarische ondernemingen en eigenaren van een voormalig agrarisch bouwblok kunnen een aanvraag voor subsidie indienen tot en met 31 oktober 2016. Met de regeling beogen de twaalf provincies om zoveel mogelijk asbestdaken te saneren, het gebruik van duurzame energie te bevorderen en daarmee gezondheids-risico’s te verminderen. Maar ook een versnelling in asbestverwijdering te realiseren in aanloop naar het asbestverbod vanaf 2024.

De regeling – die in de tweede helft van 2013 is opengesteld – liep aanvankelijk tot 1 september 2015. De meeste provincies hebben nog budget beschikbaar; de hoogte daarvan verschilt per provincie.
De SolarFabriek uit Andijk voert het volledige traject van subsidie aanvraag, asbestsanering, dakvervanging en installatie van zonnepanelen voor u uit. Voor het verwijderen van asbest en dakvervanging werken wij samen met J. Koper Sloopwerken uit Wervershoof. Zo heeft u één aanspreekpunt en voorkomt u dat verschillende leveranciers naar elkaar gaan wijzen.

Uw voordelen:
·        Volledige en gratis afhandeling subsidieaanvraag
·        Jarenlange ervaring met boerderij daken bij agrariërs
·        Optimale afstemming en samenwerking van werkzaamheden
·        Geen gedoe en geen gezeur achteraf

Asbest eraf, zonnepanelen erop:

·        4,5 euro subsidie per m2 asbestdak
·        Minimaal 250 m2 te saneren asbestdak
·        Maximaal € 15.000,- per aanvraag
·        Terugplaatsing van minimaal 5 kW-piek zonnepanelen

Leave your thought